Webdesign trends 2023! Alles wat je moet weten als webdesigner

Webdesign trends 2023

Webdesign trends 2023 zijn weer anders dan de webdesign trends 2022. Om relevant te blijven op het web, moet je op de hoogte blijven van de nieuwste ontwerptools, nieuws en website trends. Met zoveel blogs en tijdschriftensites om uit te kiezen, wat zijn dan volgens ons goede blogs?

Elke creatieveling heeft zijn lijst met top sites bij zijn favorieten staan, maar hoe actueel is jouw lijst? Dit is het perfecte moment om je favorieten bij te werken. In dit bericht delen we enkele van onze keuzes voor de beste webdesignblogs voor 2023. Of je nu begint als webdesigner of een doorgewinterde professional bent, er hier kan je op de hoogte blijven van de actuele trends.

Te lang om te lezen, bekijk dan deze eens 1 van deze video’s of ga direct naar de blogs

Video’s over de webdesign trends in 2023
De sites op deze lijst bieden geweldig inzicht in ontwerptrends, opkomende best practices en over hoe je mooie en effectieve ontwerpen maakt.

Webdesign Trends 2023

Webdesign trends 2023, check onderstaande website eens!

AIGA Eye On Design
AIGA (American Institute of Graphic Arts) is een ontwerporganisatie die al meer dan 100 jaar bestaat.

Het is gewijd aan het verbeteren van design en het helpen van webdesigners om met elkaar en de community in contact te komen. AIGA biedt een verscheidenheid aan hulpmiddelen voor ontwerpers, waaronder Eye on Design, een webdesignblog met ontwerpinspiratie en informatie over de nieuwste ontwerptrends. Het bevat artikelen over alles van typografie tot UXD (User eXperience Design), interviews met toonaangevende webdesigners en case studies. AIGA Eye on design is een van de belangrijkste blogs over webdesign in de designindustrie en is zeker de moeite waard om regelmatig te bezoeken.

1. UX Collective
UX Collective is een webdesignblog dat zich richt op user experience design. Bekijk hier de ux trends 2023!

UX Collective wordt is een samengestelde verzameling essays van ervaren UX-ontwerpers en -ontwikkelaars. UX Collective wordt dagelijks bijgewerkt met tientallen nieuwe berichten. U vindt er tal van innovatieve ideeën, opiniestukken en gidsen voor de beste user experience-technieken. Het is een essentiële blog voor iedereen die geïnteresseerd is in productontwerp.

Fa2. st Company co.design
De blog co.design is een andere uitstekende bron voor ontwerpers en webontwikkelaars.

Fast Company publiceert deze webdesignblog, dat zich richt op de designbusiness. De blog wordt regelmatig bijgewerkt met professioneel geschreven blogberichten. Het is een geweldige plek om inspiratie op te doen voor je volgende project, te leren over nieuwe technologie, en tips en advies te krijgen van ervaren professionals.

3. Smashing Magazine
Smashing Magazine is een van de bekendste webdesignblogs, en het is het lezen waard als je op de hoogte wilt blijven van de laatste webdesigntrends.

Smashing Magazine legt meer nadruk op front-end code dan de meeste webdesignblogs op deze lijst, die meer designgericht zijn. Dat maakt het een uitstekende bron voor webontwikkelaars. Smashing Magazine heeft iets voor elk niveau: of u nu een beginnende webdesigner of een ervaren webontwikkelaar bent, u vindt er inspirerende berichten van enkele van de meest gerespecteerde webdesigners en -ontwikkelaars van het web.

4. Awwwards
Awwwards is een online web design community die uitmuntende webdesigns op het web laat zien. Het is een plek waar webdesigners hun werk kunnen delen, inspiratie kunnen opdoen en in contact kunnen komen met andere webdesigners en ontwikkelaars. Als je op zoek bent naar nog meer web design inspiratie, moet je de Awwwards blog bekijken. Het wordt wekelijks bijgewerkt met nieuwe artikelen en bevat een breed scala aan inhoud, waaronder interviews en case studies met enkele van de toptalenten op het web. Dus als je design inspiratie nodig hebt, check dan zeker de Awwwards blog!

5. Speckyboy
Speckyboy Design Magazine is een van onze favoriete webdesign blogs.

De alles-in-één design resource mixt inspiratie, design nieuws, product reviews, en uitstekend carrière advies. Speckyboy is een ideale bron voor webdesigners, ontwikkelaars en liefhebbers. Of je nu op zoek bent naar spannende nieuwe Photoshop penselen of tactieken voor het omgaan met een moeilijke klant, Speckyboy moet op je lijst staan.

6. Dribbble Courtside
Als je een ontwerper bent, dan heb je waarschijnlijk al gehoord van Dribbble; het is een van de populairste ontwerpgemeenschappen op het web.

Het is een site waar webdesigners en -ontwikkelaars hun werk kunnen delen, inspiratie kunnen opdoen en in contact kunnen komen met andere professionals. En als je op zoek bent naar nog meer ontwerpinspiratie, nieuws en opinie, moet je de Dribbble Courtside blog bezoeken. Het wordt niet vaak bijgewerkt, maar de kwaliteit is hoog, en de posts worden vaak geïllustreerd met werk uit het Dribbble-archief, zodat je nieuwe designcrushes kunt ontdekken.

7.CSS Tricks
CSS Tricks is een blog voor webontwikkeling gewijd aan codering. Het bestaat al sinds 2007 en is een van de oudste en meest gerespecteerde blogs over webdesign te vinden op het web. CSS Tricks bevat tips en trucs van ervaren ontwikkelaars over onderwerpen als HTML, CSS, JavaScript en meer. Het heeft ook een uitgebreide bibliotheek met tutorials om alles te leren coderen, van design lay-outs tot animaties. CSS Tricks is vooral bekend om zijn uitgebreide gidsen over CSS Grid en CSS Flexbox.

 

Tot slot

Webdesign trends 2023, zoals je ziet is er genoeg inspiratie te vinden! Wil je eens sparren neem dan gerust een keer contact met ons op voor webdesign trends 2023.

Onze

Diensten

Wij maken voor jou de website die het best bij jouw organisatie past. Uiteraard is de website geoptimaliseerd en door jou zelf te onderhouden.

Website of webshop op maat gemaakt

Hosting en onderhoud websites

De snelheid van de website optimaliseren

Inzicht in de website statistieken

Wil jij weten hoe jewebsite scoort?

Vul onderstaand formulier in en kom te weten hoe je huidige website scoort. Vindbaarheid, geschikt voor mobiel en snelheid? Wij nemen het allemaal mee in ons onderzoek. Na deze analyse krijg je geheel vrijblijvend en gratis een rapport.

Een greep uit

Onze klanten